

הקורס הקרוב:
בינה מלאכותית, Big data ו- Machine learning, מארקטינג אוטומיישן, מציאות מדומה, מציאות רבודה, חיפוש קולי… בתור אנשי חווית משתמש, מנהלי דיגיטל, מנהלי מוצר ,מהנדסים, מנהלי צוותים ומחלקות, מנהלי תפעול ,מנהלי מדיה, מעצבים ועוד, אתם מכירים את כל המושגים. כנראה שראיתם סרטון מגניב על זה בפייסבוק ותוכלו לספר לבן דוד שלכם מה זה אומר (ויש סיכוי גדול שתגידו את זה בפחות ביטחון בישיבה הבאה בעבודה) אבל האם אתם באמת יודעים לקחת את זה לשלב הבא? לחבר בין זה לבין הארגון שלכם?
לכולנו כמנהלים בארגון יש רעיונות לשיפור, הברקות של "אם היה לנו…". בקורס זה תוכלו ליישם ולגרום לרעיונות שלכם לקום לתחייה ולא להיות רק עוד רעיון מגירה.
תוכל ממש להבין מה אומר כל אחד מהמושגים, איפה קדמת הטכנולוגיה היום, איפה היא צפויה להיות בשנים הקרובות, מה קיים ומה לא ואיך תוכלו להשתמש בזה כדיי לקחת את החברה שלכם לשלב הבא.
הקורס יעסוק בחשיבה הניהולית והיזמית, בבניית אסטרטגיות נכונות להטמעת חדשנות ורעיונות חדשים בארגונים שונים, ובקבלת ותרגול כלים פרקטיים (בניית תוכנית עבודה עבור כל אחד מכם בתחום שקרוב לליבו שהוא משתמש בו ביום-יום) אשר יסייעו לכם בתהליך הפיתוח שלכם לאנשי מקצוע מובילים וטובים יותר.
מודלים שונים שיתאימו לארגון שלכם ופתרונות מעשיים ומוכנים על מנת שתוכלו להשאיר חוטם בארגון.
נדון בטכנולוגיות החדשות של ימינו, וכיצד ניתן למנף אותן לצורך שיפור המוצרים הקיימים מעולם הפרסונליזציה, לצ׳אטבוטים, לחיוויים באמצעות תמונה וקול, ועוד…
ברור לנו ולך שבקרוב מאוד כל ארגון שלא יחשוב חדשנות פשוט ייעלם, אנו רואים את המודעות דרושים למנהלי חדשנות אבל רובם מגיעים כקידומים בתוך הארגונים וכאן אנחנו נכנסים לתמונה.
גדי מיקלס, מוביל ומנחה הקורס ילמד ויעשיר אתכם מהנסיון שלו יחד עם מרצים אורחים שעשו זאת והיום מובילים בעצמם חדשנות בארגונים.
9 מפגשים
שעות כל מפגש,
17:00-20:00
תמיכה וליווי אישי צמוד גם בתום הקורס
במפגש הראשון נכיר זה את זה ואת הארגונים השונים מהם הגענו לכאן.
גדי מיקלס מנהל הקורס יספר על עצמו, ויש הרבה מה לספר. יחד נבין מהי חדשנות, מדוע היא חשובה ומי הוא מנהל החדשנות בארגון.
נדון באסטרטגיות הפעולה השונות של מנהלי החדשנות בארגונים, ונדבר על קבוצות החדשנות השונות בעולם, ומה מאפיין אותם באספקטים של טכנולוגיה, שוק ופוטנציאל מסחרי.
וכמובן, איך לא -נציג את הפרויקט המרתק עליו תעבדו לאורך הקורס
במפגש זה נדון בשאלה המיתולוגית האם ניתן ללמוד חדשנות ויצירתיות, ולאחר שנענה על כך, נלמד שיטות לפיתוח ועידוד יצירתיות, נדון בתהליכי סיעור מוחות ונבין מה ניתן לעשות כדי לייצר סביבת חדשנות אפקטיבית. נדבר על חשיבה מחוץ לקופסא וכיצד ניתן לשפר את התהליך, ומצד שני נדבר על חשיבה בתוך הקופסא ועקרון העולם הסגור אשר מהווה מקור נפלא למרבית ההמצאות והמוצרים החדשניים בעולם
אז מה היא חשיבה שיטתית המצאתית (S.I.T) ומהן תבניות החשיבה עליהן שיטה זו מבוססת? כיצד נוכל לרתום את השיטה הזו לתהליכי רעיונאות ויזמות בפרט בעולם המקצועי ואף בעולם האישי? במפגש הזה אף נקיים סדנת התנסות מעשית בשיטה ונראה כיצד ניתן ליישם אותה לפתרון בעיות מהעולם האמיתי.
במפגש הזה נדבר על התהליך והחשיבות המכרעת שלו ביישום חדשנות בפרויקט, במוצר, בקמפיין או בארגון בכלל. נדון בהגדרת הבעיה העסקית הנכונה וכיצד לעשות זאת נכון. נדבר על יצירת ערך, אולי הדבר החשוב ביותר בעידן הנוכחי, ונראה דרכים רבות ליצירת ערך בארגונים שלכם ו/או עבור הלקוחות שלכם, כולל דיון בנושא הסגמנטציה וחווית הלקוח. נדבר על מושגי יסוד בחשיבה אנליטית וכיצד ליישם אותה בתהליכי העבודה שלנו, נסקור כלים שונים למחקרי שוק, ונראה כיצד חדשנות כאסטרטגיה ניהולית כוללת לוקחת בחשבון את כל האספקטים הללו. נדון גם בניהול מוכוון יעדים, אובייקטים ותוצאות מפתח (okr) וכיצד זה מתקשר לעולם היזמי, ואף ננתח רעיונות ומיזמים שונים על פי תהליך ה- swot היזמי.
נסקור בהרחבה ובביקורתיות את הטרנדים החמים ביותר בתחום, וחשוב מכך – נבין מדוע זה עדיין לא מספיק טוב, מה הכרחי כדי שהצרכנים והלקוחות שלנו יהיו מרוצים ונראה מה זו חוויה טובה באמת.
נדבר על פרסונליזציה, חיפוש לפי תמונה, חיפוש קולי, צ׳אטבוטים, סייען קולי, IoT, מערכות המלצה ומרצנדייז, marketing automation, רכבים אוטונומיים ומוביליות, מציאות רבודה, מציאות מדומה, רחפנים, סייבר, חיבורים בין אופליין לאונליין ועוד. נדבר גם על עולם הבינה המלאכותית בכלל, כיצד זה עובד ומה ניתן לעשות כדי לנהל את ״הקופסא השחורה״ הזו בצורה אפקטיבית יותר, ולקבל תוצרים משמעותיים יותר עבורנו ועבור הלקוחות שלנו.
כדי לדעת איך לייצר חדשנות טובה, עלינו קודם כל ללמוד בכלל ״מה יש״.
מהם 10 סוגי החדשנות הקיימים בעולם (על פי מודל דלוייט) וכיצד ניתן ליישמם? האם חדשנות היא בהכרח מוצרית, או שמא זו יכולה לבוא לידי ביטוי במודל עסקי יוצא דופן, בשיטות הפצה חדשות, במהלך שיווקי מבריק או בשיטה אחרת? נסקור לעומק את הסוגים השונים וננסה לחשוב מה ניתן ליישם בארגונים שלכם כבר בימים אלה. בנוסף נדבר על הערך הכספי כמובן ונסקור מודלים עסקיים בעידן החדש. מ-freemium ל- affiliate marketing – איך עושים מזה כסף באמת?
במפגש זה נדבר על האקוסיסטם. מה זה בכלל, מהו האקוסיסטם היזמי ומהם תהליכי גיוס הון. נסקור מונחים חשובים שאתם חייבים להכיר מעולם היזמות, קרנות ההשקעה ותהליכים פיננסיים ועסקיים אשר קריטיים לצורך מימון מיזמים וחברות הזנק. נדבר גם על עולם הקהילות כמנוף ליצירת חדשנות ונסקור תהליכי חדשנות שונים כמו האקתונים, אקסלרטורים וחיבורים נוספים בתחומים אלה, אשר יעזרו לנו הן כיזמים והן כמנהלים בחברות אשר מעוניינים לשתף פעולה עם סאטרטאפים רלוונטיים.
לא נוכל לסיים את המפגש בלי לרתום לעולם הפוליטיקה הארגונית, וכיצד נוכל לרתום אותה לצרכי קידום החדשנות בארגון בכלל ובצוותים שלנו בפרט.
סיכום הקורס והגדרת צעדים הבאים עבורכם, מצגות סיום של המשתתפים על אתגר, בעיה עסקית ו/או טכנולוגית בפני פאנל שופטים של בכירים מתעשיית ההייטק והחדשנות.
גדי מיקלס
מנהל החדשנות והמחקר וחבר הנהלה, eBay ישראל
גדי מיקלס
מנהל החדשנות והמחקר וחבר הנהלה, eBay ישראל
מנהל החדשנות והמחקר וחבר הנהלה, eBay ישראל. מומחה חוויות משתמש ויזואליות הממנפות טכנולוגיות מתקדמות של עיבוד תמונה, אינטיליגנציה מלאכותית, AR ועוד.